De kampioen.
De kampioen.

Kampioen Catan Diana Berkvens trekt goede lijn

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Catan kampioen Diana Berkvens (alias: Lady Dice) is ook de beste speler van de afgelopen maand februari geworden. Al zo halverwege de maand bereikte ze het hoogste gemiddelde na 8 wedstrijden, het minimum aantal benodigd om mee te tellen in de competitie. Een tactische slimme zet om vervolgens niet meer te spelen leverde haar de winst op.
.
Dit ging dan wel ten koste van herintreder Han van Schaijk uit Den Bosch die lang op plek 1 stond maar uiteindelijk na 23 potjes op de tweede plek eindigde. Dacht hij, want ook Geert-Jan van den Heuvel (alias de Stadhouder), de plaatselijke favoriet van Olland, had een slimme tactiek, door op de laatste speeldag nog een topper af te werken tegen Pim van Dinten (Pimstreek Geluk) uit Sint-Oedenrode, welke hij won.Daarmee verdrong hij op de valreep (de niet-spelende) van Schaijk zelfs van de tweede plek en wist zo een finaleplek veilig te stellen.Zo blijkt maar weer dat tactisch spelen op het bord het halve werk is, ook timing is van belang om wedstrijden wel of niet te spelen en is een geoorloofd middel als tactisch wapen.Het zal vrijdag 11 maart in het clubhuis van Catan Club Meierij, het eetcafé Oudrooij weer berespannend worden als de halve finales starten om 18.30 uur.Een uurtje later start dan de grote finale met in elk geval Geert-Jan vd Heuvel en Diana Berkvens zeker aan zet.In de halve finales strijden de rooienaren Pim van Dinten en Jolanda Sabel met Twan vd Meerakker uit Zijtaart om plek 3 in die finale.
In de andere halve finale treden aan: Han van Schaijk, Roald van Keulen uit Veldhoven, Ed Sabel uit Sint-Oedenrode en Mieke Smits uit Best met de langste bijnaam van het gezelschap: ‘the best of Best-West’.Publiek is weer welkom en hoeft niet eens meer afstand te houden. Er worden ook bekerwedstrijden gespeeld en daarbij mag iedereen aanschuiven op het catan-bord. Ook niet-leden kunnen dus die beker winnen!