Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Sjef van den Broek, hij gaat op reis en neemt mee?

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Ik ga op reis en ik neem mee? Voor Sjef van den Broek is die vraag niet moeilijk te beantwoorden. Zijn must-have is zijn camera. Hij is dol op reizen en gaat graag naar de mooiste bestemmingen om uitzonderlijke plaatjes vast te leggen. Ooit ontstaan om zijn ervaringen thuis beter te kunnen delen, dan door het alleen te vertellen. Van het Noorderlicht tot aan een Grizzlybeer, je kunt het zo gek niet bedenken of hij heeft het gezien. En zo niet, dan ligt het zeker nog in het verschiet.

Door: Caroline van der Linden

Steeds beter kreeg hij de kneepjes van de fotografie onder de knie en vindt hij de beste locatie op het juiste tijdstip. Hoe tof is dat? Vooral altijd op zoek naar het verhaal achter de mens die hij ontmoet. En denk vooral niet dat hij op zoek gaat naar het meest voor de hand liggende. Veel interessanter vindt hij het om te kijken naar wat er nog meer aan potentie te vinden is. Een plaatje van die leuke tijd die hij met een inwoner doorbrengt, die krakkemikkige bus die pech krijgt of de spiegeling in een wolkenkrabber. Samen met duizenden andere ‘toeristen’ die ene tempel fotograferen, daar is hij niet van. “Dan koop ik liever een ansichtkaart”, vertelt hij.

Sjef van den Broek (59) geboren in Lieshout, verhuisde al toen hij een paar maanden oud was naar de Weievenseweg. Daar woont hij tot op de dag van vandaag en na elke reis die hij maakt keert hij er graag weer terug.

Hoewel de kunst van de fotografie hem heden ten dage veel brengt, was hij van oorsprong kok. “Lang heb ik dat niet gedaan”, vertelt Sjef. “M’n vader zei al snel: ‘Jongen schei d’r mar ins uit met al die potten en pannen en kom mar gauw nar huis’. “We hadden bij ons thuis een nertsenbedrijf en iemand moest het overnemen. Mijn broer en zus zagen dat niet zitten, ik was de jongste, had al veel thuis geholpen, wist wel zo’n beetje wat het inhield, dus ging ik er aan de slag.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding