Iris met Joey Veerman
Iris met Joey Veerman Foto:

Voor het eerst kampioen

Sport Sport

Sint-Oedenrode - PSV maakt zich na zes jaar weer eens op voor de landstitel. De 25e in haar geschiedenis. Natuurlijk zijn er ook altijd bij die voor het eerst dit allemaal meemaken. Zo ook Iris Touw. Sinds vijf jaar werkt ze voor de supportersvereniging en dit jaar is het voor haar de eerste titel in dienst van de club.

Wat begon als een bijbaan op de kaartverkoop is nu uitgemond in een parttime baan bij de grootste en oudste supportersvereniging van Nederland. “En dat vergt veel werk, kan ik je vertellen. Ik hou mezelf onder andere bezig met de ledenadministratie en met ruim 20.000 leden is dat best druk.”
Naast deze administratieve werkzaamheden houdt Iris zich ook bezig met andere zaken. Denk hierbij aan het regelen van mensen om het doek op de middenstip vast te houden, bus begeleiders regelen of het uitreiken van de Man of the Match trofee. “Over die trofee heb ik nog wel een leuk verhaal. Normaal gesproken wordt deze uitgereikt door een supporter. Toen ze laatst thuis tegen AZ speelde zei ik vooraf aan die wedstrijd tegen mijn collega dat ik nog nooit dat ding had uit mogen reiken. Ondanks dat ik er al vijf jaar werk. Toen zei hij heel nuchter: Tja, dan doe je dat toch vandaag? En toen stond ik daar ineens met lichte spanning op Joey Veerman te wachten. Je staat toch in een volgepakt stadion, haha.”

Woensdag lees je het verhaal van Iris en van veel meer Rooise PSV-fans in DeMooiRooiKrant