De kampioenen van Attaque 3.
De kampioenen van Attaque 3.

Handhaving voor Attaque 1, Attaque 3 kampioen

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het is het vaandelteam van TTV Attaque gelukt om zich te handhaven in de derde klasse. De goede lijn van vorige week werd sterk doorgetrokken, waardoor het team een prima marge over wist te houden. 

De opdracht voor Attaque 1 was niet makkelijk: tegen koploper Taverbo 6 moest het team een voorsprong van twee punten op nummer vijf Schijndel 1 verdedigen. Toch werd al snel duidelijk dat dit goed mogelijk was. Nadat Niels Braams opende tegen de Boxtelse kopman en verloor, wisten Dirk Kastelijn en Leon Huijberts beiden te winnen. Toen ook het dubbel, na een 2-0 achterstand, gewonnen werd, stond het al snel 3-1 voor de Rooienaren. Die voorsprong bleef lang behouden, waardoor handhaving al relatief snel behaald werd.

Dirk en Leon wonnen beiden ook hun tweede enkelpartij, waardoor het uitliep naar 5-2. Het werd vervolgens ook nog 6-2 dankzij een derde overwinning van Dirk. Zo was de overwinning al binnen, de tweede op rij tegen een koploper. De laatste twee partijen waren voor de eer en werden beiden door Taverbo gewonnen. Zo eindigde de ontmoeting in een 6-4 overwinning voor Attaque, dat hiermee met 49 punten op plek vier eindigt.

Attaque 3 trekt eerste kampioenschap over de streep
Attaque 3 was al officieus kampioen, maar moest nog een punt pakken om ook officieel kampioen te worden. Tegen HTTC 1 was het direct raak: Iroy van Driel won direct de eerste partij en dus kon er feest gevierd worden. Het was de opmaat voor opnieuw een ruime overwinning. Mirco Schepens ging nog onderuit in zijn eerste pot, maar Attaque 3 liep vervolgens uit naar een 4-1 voorsprong, dankzij winst van Dirk Schoo, het dubbel Iroy/Mirco en een enkelzege van Mirco. Ook Iroy liet zich vervolgens een keer verrassen, maar dat mocht de pret niet drukken.

De rest van de avond hadden de mannen van Attaque 3 weinig meer te duchten van de tegenstander. Dirk bleef opnieuw foutloos door nog twee keer ruim te winnen. Mirco zorgde voor een persoonlijke 2 uit 3. Iroy had het nog wel moeilijk en kwam 2-0 achter in zijn laatste partij. Toch vocht hij zich terug tot 2-2, waarna hij met minimaal verschil ook de laatste game wist te winnen. Zo eindigde de ontmoeting in een 8-2 overwinning; een geschikte kers op de spreekwoordelijke taart. Met 74 punten is het team ruim kampioen geworden en mag het volgend seizoen debuteren in de zesde klasse.

Attaque 2 stelt promotiewedstrijd veilig
Voor Attaque 2 was er nog van alles mogelijk. Het kon theoretisch gezien nog kampioen worden, maar ook terugvallen tot plek 4. Een goede partij tegen koploper JCV 2 was dus nodig. Mocht het Rooise team met 9-1 winnen, zou het kampioen worden. Verder hadden de mannen vier punten nodig om plek twee veilig te stellen. De start was uitstekend voor de Rooienaren. Stefan Kerk won enigszins moeizaam, maar bracht wel het eerste punt op het bord. Cliff van Driel moest zijn meerdere erkennen in de tegenstander, maar Bram Marinus won ook zijn eerste pot. Het duo Stefan/Bram wist ook het dubbelspel te winnen.

De minimale kans op een kampioenschap was daarna weg: Cliff verweerde zich kranig, maar verloor in vier games. Stefan zorgde er vervolgens voor dat de tweede plek wel 100% zeker was met zijn tweede overwinning. JCV kwam daarna wel weer op gelijke hoogte, maar Bram wist de nederlaag in zijn tweede partij te herstellen. Stefan sloot het reguliere seizoen af met een overwinning, waardoor de ontmoeting eindigde in een 6-4 overwinning. Zo stelt het team de tweede plek veilig, met 59 punten, waardoor het over twee weken een wedstrijd mag spelen met promotie naar de derde klasse als inzet.