In actie.
In actie.

Attaque blameert zich in Tilburg, teams 2 en 3 doen goede zaken

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na de ruime overwinning van vorige week, zag het einde van het seizoen een rooskleurig uit voor het vaandelteam van TTV Attaque. Dat idee kan weer terug de kast in, nadat het hard onderuit ging tegen directe concurrent LUTO 2.

De ploegen werden gescheiden door een enkel punt. Een relatief gelijk opgaande wedstrijd werd dan ook verwacht. Aanvankelijk leek er ook nog weinig aan de hand voor het Rooise team, Job van Galen verloor in extremis en Niels Braams wist niet te winnen, maar Leon Huijberts zorgde voor een acceptabele 2-1 stand.

Daarna ging er echter weinig meer goed voor het Rooise team. LUTO reeg de winstpartijen aan een en gaf hierin Attaque weinig hoop op beters. Niels wist in de zevende partij van de avond weer een keer een game te winnen, maar daar bleef het ook bij. De Tilburgers liepen steeds verder weg; 2-1 werd 8-1. Niels poogde nog om de eer te redden en kwam drie keer op de rand van gamewinst. Geen van de drie ging echter naar hem, waardoor ook deze partij eindigde in verlies. Zo was het resultaat een 9-1 nederlaag voor de Rooise ploeg, dat door een 9-1 overwinning van Schijndel 1, ineens teruggevallen is naar de vijfde plek, welke het team zou veroordelen tot een play-downwedstrijd.

Attaque 2 wint subtopper en loopt uit op nummer drie
Voor nummer twee Attaque 2 was het zaak om een goed resultaat neer te zetten tegen tegenstander LUTO 3, dat op plek drie bivakkeert. Het verschil tussen beide ploegen was vijf punten, maar de Tilburgers hebben een gunstiger programma in het verschiet. Toch ging het niet meteen van een leien dakje voor de Rooienaren: Cliff van Driel had weinig kans in zijn eerste partij. Stefan Kerk won vervolgens eenvoudig zijn eerste pot en Bram Marinus trok zijn eerste partij met de hakken over de sloot binnen.

Toen het dubbel in vijf games verloren werd, liep LUTO ineens uit naar 4-2. Er was nog geen sprake van paniek bij Attaque 2, maar de mannen begonnen wel een beetje te knijpen. Stefan en Bram wisten beiden in drie games te winnen en trokken de stand gelijk. Cliff wist strijdend het vijfde Rooise punt te pakken. Het was aan Stefan om alsnog de voorsprong te vergroten, maar hij kwam 2-0 achter. Toch knokte hij zich terug in de wedstrijd en bleef hij de koelste van de twee. Zo won Attaque 2 alsnog met 4-6, waardoor het gat met LUTO gegroeid is naar zeven punten.

Attaque 3 behoudt voorsprong op nummer twee na ruime overwinning
Voor Attaque 3 was het zaak om een ruime overwinning te behalen tegen laagvlieger Never Despair 15. Het team vloog uit de startblokken: Iroy van Driel en Mirco Schepens wisten beiden hun eerste partij in drie games te winnen. Lars van Driel had een game meer nodig, maar pakte knap zijn tweede winstpartij van het seizoen. Attaque liep vervolgens met het dubbel en de tweede enkeloverwinning van Iroy, een 5-0 voorsprong.

Lars leek het zesde punt te gaan maken, maar zag een 2-0 voorsprong verdwijnen, waarna hij met minimaal verschil aan het kortste eind trok. Mirco en Iroy gingen vervolgens verder met het aaneenrijgen van winstpartijen in drie games. Lars speelde verder verdienstelijk, maar kon zich niet verder belonen.

Zo eindigde de ontmoeting tussen de nummer een en zes in een 8-2 overwinning voor Attaque. Concurrent Kruiskamp ’81 5 behaalde dezelfde uitslag, waardoor de ploegen nog altijd drie punten uit elkaar staan, met de topper komende week in het uitzicht.