De Rooise Dommelklanken vooraf aan hun wekelijkse repetitie
De Rooise Dommelklanken vooraf aan hun wekelijkse repetitie Foto: JMM_(Hans) van den Wijngaard

De Rooise Dommelklanken: Zonder muzikanten kunnen we niet bestaan

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Smartlappenkoor ‘De Rooise Dommelklanken’ vierde vorig jaar haar zilveren jubileum en met 28 leden hebben ze ook niets te klagen. Althans dat zou je denken, maar volgens het bestuur van het koor zijn ze toch heel kwetsbaar. Dit omdat het koor op dit moment slechts twee muzikanten heeft en zonder muzikanten zingen is ondoenlijk.

Voorzitter Henk Vervoort, penningmeester Albert Fransen en secretaris Ybe van Nielen roepen namens de leden van hun koor dan ook muzikale begeleiders op om zich te melden. “We hebben op dit moment een slagwerker en een accordeonist, dat zijn twee geweldige muzikanten, maar als er één van de twee verhinderd is, staan we eigenlijk al met de rug tegen de muur”, legt Ybe uit. Henk vervolgt: “we zijn een smartlappenkoor en geen a-capellakoor, zonder muzikanten kunnen we niet zingen. We hebben de muzikale begeleiding echt nodig om allemaal in hetzelfde tempo te zingen. We werden onlangs nog eens pijnlijk met onze neus op de feiten gedrukt toen onze vorige slagwerker Anton Kluijtmans en accordeonist Theo van de Anker wegens gezondheidsomstandigheden verstek moesten laten gaan. Bij het jubileum van een van onze leden traden we op zonder begeleiding, maar daar hebben we geen positieve herinneringen aan.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant 

Speelt u accordeon, keyboard, gitaar of bas en wilt u ook deel uitmaken van dit gezellige koor, neem dan vrijblijvend contact op via rooisedommelklanken@ziggo.nl