Afbeelding
Foto:

Jong en oud samen op pad door Rooi

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Op dinsdag 11 juli hebben 34 inwoners van zorgcentrum Odendael onder begeleiding van 36 vrijwilligers een rolstoeltocht door Rooi gehad. De groep werd in tweeën gesplitst en hebben onder leiding van een gids een prachtige, schaduwrijke route gelopen. Op verschillende hoogtepunten werd een moment genomen om een beetje Rooise geschiedenis op te halen.

Het evenement werd door Van Kuringe adviesgroep en stichting Meierode georganiseerd zodat ouderen in contact komen met anderen om eenzaamheid te voorkomen. De vrijwilligers spraken deze oudere voor de eerste keer en er zijn deze middag veel banden ontstaan. Wim van Kreij, bestuurslid van stichting Meierode, wist niet wat hem overkwam toen de oproep in de krant stond. Na twee dagen had hij al 25 aanmeldingen mogen ontvangen. Van Kreij benadrukt dan ook hoe hard de mensen, zowel de ouderen als de vrijwilligers, behoefte hadden aan dit evenement.

Aan het einde van de tocht konden alle vrijwilligers en ouderen genieten van een gebakje en een drankje bij De Gouden Leeuw en de Beurs in Sint-Oedenrode. Hier werden nog meer verhalen met elkaar gedeeld tussen zowel de ouderen en vrijwilligers als tussen de ouderen zelf. Een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Eén rondje, in plaats van twee
De temperatuur liep dinsdag op tot maar liefst 31 graden. De organisatie had besloten dat dit onverantwoord was om de hele geplande route te lopen met de ouderen. Daarom is de route van twee rondjes aangepast naar één ronde. Ook werd er gezorgd voor extra flesjes water voor onderweg.

Donatie
Een event als dit ontglipt niet zomaar aan de aandacht. Verzekeraar NH1816 vond dit daarom ook een fantastisch initiatief dat ze zelf ook graag wilden bijdragen. Zo zijn ze van Oudkarspel naar Sint-Oedenrode afgereisd om mee te lopen met de ouderen. Na afloop van het event werd er nog een drankje gedaan met alle vrijwilligers bij De Gouden Leeuw. Hier kregen alle vrijwilligers een bedankje en werd er vanuit NH1816 een cheque overhandigd aan Wim van Kreij voor stichting Meierode ter waarde van 1500 euro.

Afbeelding