De mannen van de organisatie hebben er zin in!
De mannen van de organisatie hebben er zin in! Foto: Jac Naus

Rooi Blaost: Het gezelligste Kapellenfestival in het zuiden van Nederland

Evenementen

Sint-Oedenrode - Rooi Blaost, hét hoogtepunt voor liefhebbers van blaasmuziek, kondigt met trots de eerste editie aan. Op zondag 26 mei 2024 zal het bruisende centrum van Sint-Oedenrode gevuld worden met de vrolijke klanken van tientallen blaaskapellen uit het hele land.
Het evenement, wat na de lancering direct populair bleek en waarbij het deelnemersveld van in totaal 35 kapellen binnen enkele weken volledig gevuld was, brengt een breed scala aan blaasmuziekgenres samen, variërend van traditionele carnavalsmuziek tot moderne pophits.

Rooi Blaost verwelkomt een diverse line-up van kapellen. Naast het genieten van live muziek kunnen bezoekers ook genieten van de aanwezig food-trucks, gezellige terrassen en meer. Het festival belooft een dag vol plezier en vertier voor jong en oud. “We zijn ontzettend enthousiast om Rooi Blaost 2024 aan te kondigen,” aldus Ronald de Leest, voorzitter van de organisatie. “We kijken ernaar uit om muziekliefhebbers uit alle hoeken van het land te verwelkomen en samen een onvergetelijke dag te beleven.” Het Rooi Blaost-team nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan dit unieke evenement en te komen genieten van de levendige sfeer en de prachtige muziek in het sfeervolle centrum van Sint Oedenrode. Mis het niet! Let op: tijdens het evenement op zondag 26 mei is het centrum (Heuvel, Kerkplein, Markt, Neul- straat en Borchmolen) afgesloten voor verkeer en is parkeren in het centrum niet toegestaan.

De organisatie van Rooi Blaost zal passende maatregelen treffen indien er voertuigen geparkeerd staan op het evenemententerrein. Voor meer informatie en updates over Rooi Blaost 2024, bezoek onze website op www.rooiblaost.nl en volg ons op sociale media. 

Word vrijwilliger bij Rooi Blaost Kapellenfestival
Zondag 26 mei 2024 brengt Stichting Rooi Blaost een muzikaal evenement naar Sint-Oedenrode voor inwoners en bezoekers van Meierijstad. De organisatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een passie voor muziek en hart voor de lokale gemeenschap. Betrokkenheid bij muzikanten en het evenement is wat het kapellenfestival een onvergetelijke ervaring maakt. Vrijwilligers spelen een cruciale rol bij dit evenement.

Begeleiding van artiesten, presentatie, verkeersregeling, op- en afbouw - de mogelijkheden zijn eindeloos! Naast een dag vol plezier en voldoening, biedt de organisatie een passend bedankje aan het einde van het evenement als blijk van hun waardering voor jouw inzet. Het festival vindt plaats op 26 mei 2024, met flexibele werktijden van 24 tot en met 27 mei 2024. Interesse? Neem contact met Vrijwilligerspunt Sint-Oedenrode: 073-5441400 of mail naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl (o.v.v. vacaturenummer V007094).